Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ANTIVIRUS PROGRAMS

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για την προστασία από τους ιούς

Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ANTIVIRUS PROGRAMS

Ξεκινώντας να δώσουμε τον ορισμό του Antivirus (αντιβιοτικό), μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι δεν έχει παραμείνει ο ίδιος με το πέρασμα του χρόνου όσον αφορά τουλάχιστον τον τρόπο διανομής του. Τα σημερινά antivirus προγράμματα έχουν εμπλακεί τόσο πολύ και με άλλα εργαλεία προστασίας του υπολογιστή (spyware, anti-spam, firewall) που συνήθως θα τα βρούμε με την μορφή κάποιου πακέτου ή σουίτας που προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση. Παραδείγματα τέτοιων πακέτων είναι το McAffee, το Trend Micro, το F-Secure κτλ. Για να προφυλάξουμε όμως τον υπολογιστή μας από ιούς (viruses), δεν είναι αναγκαία προϋπόθεση η αγορά μιας από τις προαναφερόμενες σουίτες. Μπορούμε κάλλιστα να προστατέψουμε τον υπολογιστή μας με δωρεάν αντιβιοτικά προγράμματα που μπορούμε ελεύθερα να προμηθευτούμε από τα web sites των εταιρειών που τα υποστηρίζουν. Σε αυτή την ανάλυση μας, αφού αναφέρουμε ορισμένα βασικά στοιχεία των αντιβιοτικών προγραμμάτων, θα προτείνουμε μια λίστα με τα καλύτερα δωρεάν antivirus προγράμματα με τα οποία μπορούμε να προστατέψουμε τον υπολογιστή μας.

Στην σημερινή εποχή, ένα antivirus πρόγραμμα είναι απαραίτητο στοιχείο επένδυσης για την προστασία τόσο του ιδιωτικού και οικιακού υπολογιστή όσο και για τις καθημερινές ανάγκες μιας εταιρείας. Στην πιο απλή μορφή του, ένα αντιβιοτικό πρόγραμμα προσφέρει την ανίχνευση και εξάλειψη ιών, συνεχόμενη προστασία κατά την διάρκεια χρήσης του Ίντερνετ, και ανίχνευση ιών σε αρχεία (ή ακόμα και ολόκληρο σκληρό δίσκο) όπου απαιτούμε εμείς να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος.

Μην κάνετε το λάθος και εγκαταστήσετε παραπάνω από ένα antivirus πρόγραμμα στον ίδιο υπολογιστή. Εδώ δεν ισχύει ο κανόνας ότι ?περισσότερα είναι και καλύτερα?. Υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες, εάν εγκαταστήσουμε δύο ή περισσότερα antivirus προγράμματα στον ίδιο υπολογιστή να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα διένεξης στην αντιμετώπιση ενός ιού. Έχω δει αρκετές φορές το σενάριο όπου η βάση με τα στοιχεία του ενός αντιβιοτικού να αναγνωρίζεται σαν ιός από το δεύτερο. Για αυτό το λόγο, επιλέξτε και εγκαταστήστε ένα και μόνο antivirus πρόγραμμα σε κάθε υπολογιστή.

Περισσότερα…